Delegacija MRK "Sloga" posjetila Saraj-Komerc d.o.o.

Delegacija MRK "Sloga" Gornji Vakuf-Uskoplje danas je posjetila Saraj-Komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje te se prigodnom plaketom zahvalila ovom privrednom subjektu za moralnu i materijalnu podršku koju pružaju u radu kluba.

Direktor Saraj-Komerc d.o.o. Emir Čolić zahvalio se delegaciji MRK "Sloga" Gornji Vakuf-Uskoplje na posjeti i plaketi, a ujedno izrazio nadu da će se uspješan rad nastaviti i u budućnosti.

Saraj-Komerc d.o.o. je preduzeće koje se bavi proizvodnjom opruga i opružnih elemenata za auto i elektroindustriju, mašinogradnju, medicinu i poljoprivrednu mehanizaciju, kao i proizvodnju različitih metalnih dijelova za automobilsku industriju.

DVORANA

Gornji Vakuf-Uskoplje

OPĆINA

Gornji Vakuf-Uskoplje

ŠKOLA

Rukometa

"Impresivno je vidjeti novo sagrađenu dvoranu u kojoj se igra rukomet, a koja je u maju mjesecu ove godine otvorila vrata nekim, nadam se, budućim reprezentativcima, kao i sportu u cjelini. Osjeti se izvanredna atmosfera koja vlada u ovom sportskom gradu kroz podršku koju građani daju svom klubu kao i državnoj reprezentaciji! Ovo je bila prilika da sa čelnicima grada i rukometnog kluba "Sloga" dogovorimo okupljanje, treninge i utakmicu za selekciju U-14 uz obezbjeđivanje svih potrebnih uslova od strane naših domaćina", istakli su iz našeg Rukometnog saveza.

"Odličan posao rade ljudi poput načelnika opštine Seada Čauševića i njegovog pomoćnika Sofić Osmana, kao i ministra iz SBK Milanović Sedžada te direktora rudnika uglja " Gračanica" Muftić Saliha te vlasnika firme " ATT" Adnana Telalovića i predsjednika kluba Saliha Karalića koji su bili domaćini sastanka na kome smo dogovorili gostovanje reprezentacije, na čemu im se iskreno zahvaljujem", dodao je direktor Muzurović.

Upriličena je posjeta utakmici federalne lige između rukometnog kluba "Sloga" i rukometnog kluba "Međugorije" koja je protekla u izvanrednoj sportskoj atmosferi. Ovaj dogovor je na tragu opredjeljenosti namjeri da sve reprezentativne selekcije što češće budu prisutni na cijelom prostoru BIH. Publika u dvorani je aplauzom pozdravila istinske legende bh. rukometa Enida Tahirovića i Jasmina Mrkonju. Napominjemo da je utakmica protiv Estonije 25. oktobra s početkom u 20h u dvorani „Mirza Delibašić“

Sloga TV

Generalni sponzori

 

 

Tabela

Poz Tim UT GR Bod
1. RK Borac 12 +124 33
2. RK Iskra 12 +46 28
3. RK Izviđač CO 2 12 +130 27
4. MRK Sloga 12 +115 27
5. RK Radnički 12 +60 22
6. RA Čapljina 12 +41 21
7. HRK Čapljina 11 +11 21
8. RK Jajce 12 +38 17
9. HRK Međugorje 12 +14 16
10. RK Igman 12 -26 10
11. RK Neretva 11 -27 10
12. RK Velež 12 -82 10
13. RK Donji Vakuf 12 -194 3
14. RK Turbina 12 -250 0

      

NEKTAR ♦ ZIRAAT BANKA ♦ AUTO ŠKOLA „GSL“ ♦ SIČAJA D.O.O. ♦ OPTIKA SUNCE ♦ STOMATOLOŠKA ORDINACIJA „RIVADENT“ ♦ RESTORAN PIZZERIA „BLITZ“ ♦ CAFFE „DIOR“ ♦ RESTORAN „CASABLANCA“ ♦ DŽEMAT D.O.O.  ♦ MESNICA MUMINOVIĆ ♦ MIP D.O.O. ♦ PREMIER KLADIONICA ♦ PEKARA „UZUN“ ♦ TEHNIKA D.O.O. ♦ DISKOTEKA „HS“ ♦ DISKONT „BILILO“ ♦ CAFFE PIZZERIA „BENISSIMO“ ♦ ESSO PETROL ♦ CAFFE „LAMBADA“ ♦ ZLATARA „BRILIJANT“ ♦ FRIZERSKI SALON „ALJO“ ♦ STOMATOLOŠKA ORDINACIJA „DENTIN“